Totes les S.L i S.A. deixaran de rebre notificacions per correu


L'Agència Tributària deixarà d'enviar per correu les seues notificacions. El que farà serà posar-les a disposició del contribuent a la seu electrònica de l'Agència Tributària i al portal notificaciones.060.es, perquè aquest accedeixe per internet. A més, enviarà un avís informal al correu electrònic que el contribuent desitge comunicant-li que té una notificació pendent de llegir.

El contribuent (o el seu apoderat) ha d'accedir a aquestes notificacions. En cas de no fer-ho en el termini de 10 dies naturals des de la posada a disposició, l'acte administratiu es considerarà notificat.

A QUI AFECTA ?
  • Afecta totes les SA. i SL
  • Tots els contribuents que el NIF comence per les lletres A, B, N, W, U. També, a alguns dels contribuents que el NIF comence per V (consultar article 4.1 del Reial Decret 1363/2010).
  • També, independentment de quina siga la lletra per la qual comence el seu NIF, afecta als contribuents inscrits en el Registre de Grans Empreses o en el Registre de devolució mensual de l'IVA, als que hagen optat pel règim de consolidació fiscal de l'Impost sobre societats o pel règim especial de grups d'entitats de l'IVA i als contribuents autoritzats per presentar declaracions duaneres per mitjà del sistema Electronic Data Interchange (EDI).
NO afecta les persones físiques, llevat que es troben en un dels casos anteriors.

EN QUIN MOMENT DEIXEN DE REBRE LES NOTIFICACIONS PER CORREU?

L'Agència Tributària està notificant per correu i de manera individual a cada un d'aquests contribuents que queden inclosos en el sistema adreça electrònica habilitada (DEH).

A partir del moment en què el contribuent reba aquesta notificació, ja no li enviaran més notificacions per correu. Haurà de consultar obligatòriament per Internet.

UNA VEGADA REP LA NOTIFICACIÓ, QUÈ HA DE FER PER VEURE LES  NOTIFICACIONS?

  1. Assegurar-se que o bé el propi contribuent té el seu certificat electrònic d'usuari per accedir ell mateix, o bé ha d'apoderar a una altra persona (assessors, gestories, etc.) Per accedir a les seves notificacions amb el certificat electrònic d'usuari de aquesta altra persona. Recordeu que encara que les SA i SL  venien presentant declaracions per internet, això no vol dir que ja estiguen adaptades per accedir a les seues notificacions telemàtiques. La gran majoria de les SA i SL presentaven les seues declaracions per internet a través dels anomenats "col·laboradors socials", que poden presentar declaracions en nom de tercers. No obstant això, els col·laboradors socials NO poden consultar les notificacions electròniques dels contribuents llevat que el contribuent els apodere expressament.
  2. Una vegada que el contribuent tinga el seu certificat electrònic d'usuari o bé haja apoderat a una altra persona, és bo accedir al portal notificaciones.060.es, on se li demanaran una sèrie de dades entre els quals hi haurà un e-mail per enviar els avisos informals que té notificacions pendents de legir. Podeu introduir diversos e-mail separats per punt i coma.
  3. Es podrà accedir a les notificacions electròniques a la seu electrònica de l'Agència Tributària www.agenciatributaria.gob.es (on teniu accés a totes les notificacions, encara que siguin antigues) o bé en http://notificaciones.060.es (Es retiren als 30 dies des de la seua posada a disposició).