DEV


Què és l'adreça electrònica Vial (DEV)?

És un sistema de notificació electrònica creat per a substituir l'adreça del teu domicili per una adreça de correu electrònic.

D'esta manera una vegada que et dónes d'alta en este servici les Administracions amb competències en matèria de trànsit (Direcció General de Trànsit, Direcció de Trànsit del Govern Basc, Servei Català de Trànsit i ajuntaments) deixaran de remetre't notificacions en paper i passaran a enviar-les al teu correu electrònic i al teu telèfon mòbil.

En eixe “domicili electrònic” rebràs totes les notificacions i avisos relatius al teu permís de conduir i als teus vehicles.

L'adreça Electrònica Vial és voluntària per a les persones físiques i obligatòria per a les persones jurídiques que matriculen nous vehicles.

Quines avantatges té?

1.Estar millor informat, perquè a més de les multes se n'aniran incorporant nous servicis:
a) Et comunicarem:
  • El saldo de punts.
b) T'avisarem de:
  • La caducitat del permís de conduir, del assegurança i de la ITV. 
  • La baixa del vehicle. 
  • El canvi de titular del vehicle.
2.Evitar sorpreses:
  • Coneixeràs les teues multes i l'estat del teu expedient sancionador, inclosa la pèrdua de punts.
3.Estalviar desplaçaments innecessaris:
  • Les notificacions postals es practiquen en hores en què no ens trobem en el domicili, per la qual cosa hem de desplaçar-nos a les oficines de Correus a arreplegar la corresponent notificació no entregada.
4.Facilitar els tràmits:
  • Amb l'adreça Electrònica Vial podràs realitzar al·legacions, identificar al conductor o pagar, de forma molt més senzilla. I és que tot ho fas a través d'Internet.
5.Evitar la via executiva:
  • Que Hisenda et cobre la multa amb un important recàrrec que podies haver-te estalviat.
Com donar-te d'alta?
  1. Entra en la Web de la DGT (http://www.dgt.es/). 
  2. Accedix a l'adreça Electrònica Vial (DEV). 
  3. Ompli el formulari, indicant el correu electrònic i el telèfon mòbil on vols que t'avisen.
Com ocorre amb la bústia física del nostre domicili, que necessites una clau per a obrir-lo, per a accedir a l'adreça Electrònica Vial necessitaràs el teu DNI electrònic o certificat digital. D'esta manera, les teues notificacions són segures i només tu podràs accedir a les mateixes.

Com funciona?

Una vegada confirmat l'alta, el teu correu electrònic serà la via de comunicació per als servicis relacionats amb la DGT i les altres administracions per a temes de trànsit.

Per exemple, si tens la teua Adreça Electrònica Vial, el procés de notificació d'una infracció és el següent:
  1. La Direcció General de Trànsit et remet una notificació i t'avisa en el teu correu electrònic i en el teu telèfon mòbil.
  2. A partir d'eixe moment, disposes de 10 dies per a decidir si acceptes o rebutges la notificació (com ocorre amb les notificacions en paper).
  3. Si tries l'opció llegir, accedixes al seu contingut (obris un document PDF) i prens les mateixes decisions que prendries si la tingueres en paper (al·legar, pagar, identificar al conductor...).
  4. Si la rebutges, la notificació es dóna per feta i el procediment sancionador continua.
  5. Si no lliges ni rebutges la notificació, és a dir, no l'obris en el termini de 10 dies des de l'enviament al teu correu electrònic, la notificació es donarà per realitzada i el procediment sancionador continua.
Els ajuntaments tenen fins al 25 de maig del 2012 per a remetre les notificacions a l'adreça Electrònica Vial i al Tauler Edictal de Sancions de Trànsit